Powergrain-Product-flyer2019Download

Power Grain, voor ontsluiting van voedermiddelen.
Granulaat met natuurlijke enzymen, om granen te ontsluiten.

PowerGrain is een innovatief product om granen met hulp van een enzymatische reactie te ontsluiten, zodat voedingstoffen beter beschikbaar komen. Voor een optimaal resultaat wordt het graan eerst geplet, waardoor de toegang tot het graan beter vrij komt.
Tijdens dit proces stijgt het eiwit gehalte, wordt de ruwe celstof ontsloten en stijgt de pH naar 8,5 – 9,5. Op deze manier kunnen rantsoenen meer granen bevatten, zonder dat er pensverzuring optreedt.

* Meer eiwit in graan
* Toename eiwitefficiëntie in de koe
* Gezondere penswerking
* Verkleint de kans op pensverzuring
* Vervangt dure eiwitcomponenten in het rantsoen (lagere voerkosten)
* Zonder gebruik van gevaarlijke stoffen tijdens de bereiding

Twee toepassingsmethoden
Voor een optimaal effect is pletten van graan vooraf vereist. Voor de verwerking heeft het graan een minimaal vochtgehalte van 18 – 20% nodig. Bij droger graan moet dit met water worden aangevuld.

Als vers geoogst graan een hoger vochtpercentage dan 15% heeft, wordt aangeraden dit zo snel mogelijk te verwerken.  Dit voorkomt broei en schimmelvorming.
Er zijn 2 verschillende toepassingsmogelijkheden:

1) Met voermengwagen.

2) Of direct via een graan pletter.